torsdag 28 februari 2013

Tillbaka i Palma efter 10 veckor i Sverige

 
Efter tio veckor är vi tillbaka på Grace igen. Björn har jobbat i två månader, vi har firat jul med familjen samt hunnit åka lite skidor, skridskor och träffat släkt och vänner. Det var härligt att återse Grace igen! Hon hade klarat vintern väl; ingen mögel eller fukt inne, förtöjningarna hade hållit båten från kajen, motorn startade snällt och båten var inte ens speciellt smutsig.
 
 
Innan vi lämnade Grace hade vi gjort oljebyte och bytt filter på motorn och lämnat in vårt storsegel för lagning. Vi hade lagt ner alla textilier i vacuumpåsar, lyft upp tofternas dynor och öppnat skåp och garderober, för att sörja för så god ventilation som möjligt. Slutligen hade vi ställt ut "torrbollar" i köket och på toaletten. De var nästan fulla när vi kom tillbaka och sammantaget hade våra förberedelser  fungerat över förväntan.
 
 
På flygplatsen plockade vi upp den hyrbil vi bokat för en månad. Det var otroligt billigt så här års och särskilt om man sökte "billig, hyrbil" på webben. Vi parkerar också gratis på marinan så nu är det lätt att fylla på matförråden igen. Det var härligt att återse Suzanna, Canan, Andreas och Timmy. Nu väntar några veckors vardagsliv, vårrustning av båten och turistande på Mallorca innan vi beger oss mot Menorca i början av april.
 
 
 

4 kommentarer:

  1. Kul att se er tillbaka på Mallorca! I Sverige känns våren lite avkommen..., och jag skulle gärna ta med familjen till ett varmare land.

    /JW "Banken"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar!
      Har sett att kylgraderna dröjt sig kvar och att längdskidåkningsentusiasterna njutit!
      Om ni inte varit på Mallorca så kan vi verkligen rekommendera ön! Mycket att se och inte alls så turistiskt som vi hade trott. Nu är vi på Menorca och ska upptäcka denna ö några dagar.

      Radera
  2. Jag följer ert spännande äventyr, visste att ni skulle hem över julen men inte hur länge.
    Hoppas ni få en mysig månad på Mallorca.
    /Helena på S:t Olof skola

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Helena!

      Tack och kul att höra från dig! Vi har haft det underbart fint på Mallorca. Hoppas nu våren snart kommer på allvar därhemma hos er också. Ta hand om dig!

      Radera