söndag 31 mars 2013

Grace närmar sig avfärd!




Kristin byter vår sönderblåsta lina till gästflaggorna.

Idag, den sista mars, lämnar vi Mallorca. Det känns både vemodigt och roligt. Vi längtar efter att segla vidare mot nya stränder och resmål, men det känns samtidigt lite sorgligt att lämna denna fantastiska ö och de människor vi lärt känna. Vi kan verkligen rekommendera Palma och RCNP som vinterhamn!

Båtförberedelser har upptagit den mesta tiden de sista tio dagarna: motorn är av Björn besiktigad; batterilådan lagad och batterierna nyfyllda och provtestade; rullgenua och storsegel är på plats; navigationsinstrumenten monterade och testade, jollen uppblåst och surrad; mantåg, vant, stag och schackel har fått sin översyn; utombordaren har fått ny olja och packning, diesel, bensin och gasol är inhandlat,  gasolflaskan och kablar monterade och kontrollerade. Båten är tvättad och skurad, vi har tagit några extra vändor till tvättstugan med sängkläder, filtar m.m. och proviantering och stuvning är klar. Vi har också flitigt studerat väderutsikterna, eftersom hårda vindar regelbundet, med efterföljande lugnväder, passerat Palma de sista två veckorna. 

När vi nu strax lämnar Palma för att gå till den vackra ön Cabrera (4-5 timmar från Palma) så kommer vi ha sällskap av våra "kompisbåtar":
Limelight: en Beneteau 40 med Andreas, Canan och 11-åriga Timmy från Tyskland 
Cacacha: en Moody 40 med Ciaran och Jill från Irland
Two Oars: en 45 fots "trawler" (motorbåt av typen Grand Banks) med Jill och Robert från USA 


Nu återupptar vi vårt seglingsäventyr till havs igen!







2 kommentarer:

  1. Härligt att höra! Ser fram emot era nya äventyr...
    Kerstin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kerstin!

      Vi har nu besökt ännu en spännande ö, Cabrera och kom igår kväll fram till Menorca. Det var roligt att starta upp datorn+ här på ett litet café och få en hälsning hemifrån. Hoppas ni har det bra på alla vis därhemma också! /Anette

      Radera